Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2013 13:33 - за протестите
Автор: diadoyotso Категория: Политика   
Прочетен: 1672 Коментари: 0 Гласове:
2



 За протестите и отговор на един мой     

     приятел написал КОЙ?

                

  Вече пети ден улиците на големите български градове са изпълнени с разгневени граждани. Като отсеем различните искания остава едно главно и важно искане- рестарт на прехода,  за смяна на досегашната политическа система. Ако е това аз съм за протестите. Важни са мотивите за този рестарт. Моите мотиви са:

   1.Тодор Живков знаеше за предстоящите промени и играеше с два екипа:

    а/ ако хорото поведат САЩ - екипа  на Луканов поема  ръководството на страната

    б/ ако Европа поведе хорото - ръководството поема Огнян Дойнов

   2. Западът поиска смяна на обществения строй и екипа на Луканов се зае с тези задачи. Но Запада не очерта полосота в която да стават промените . Така политическата власт се трансформира в икономическа.

   3. И точно тук се кръстосаха интересите на екипите на Луканов и Дойнов. Така възникнаха и бяха реанимирани различни партии, след тях силови групировки, след тях различни  правителства и накрая различни олигархични групи.

   Извод: причините за състоянието на държавата ни в този момент са  резултат на дивата борба между тези два екипа.

   Никога тази борба през годините не е вземала такива застрашителни размери. Днес страната може да бъде хвърлена в социална и етническа касапница. И тук сигурно много ще ме упрекнат , но тази опасност се дължи на безскруполните и некадърни партийни ръководства, станали маши в ръцете на олигархичните групировки. Днес икономическите главатари са стигнали до там, че победата на едната страна , означава смърт за другата. Средствата за борба не се подбират. Какво като се пролее кръв...

   Водата е мътна и всеки от воюващите използва ситуацията за своите цели. Дали знаят протестиращите в каква борба и на чия страна са се включили. СЪМНЯВАМ СЕ!!!

   Как ще дадеш рестарт на системата като се отказваш от конституционното си право да поискаш промяна на изборния закон? Като отказваш да  изложиш исканията си на министър председателя? Вчера писах във фейсбук: какво хленчите, срещу решението за областните управители а не влезете при Орешарски и да ударите с юмрук или пищов по масата и да го заставите да отмени такова решение. Да не влезеш при него а да го каниш на митинга в който са включени и не до там уравновесени  и съзнателни хора не значи,че искаш рестарт.

   Как ще дадеш рестарт, като нямаш собствена организация и ръководство?

   Да викаш и да крещиш срещу БСП, ДПС и Атака, а да пропускаш ГЕРБ е сериозен аргумент , че не искаш рестарт на системата. Да безчинстваш пред техните централи а да подминаваш централите да останалите партии от прехода също не говори, че искате рестарт на системата.

   Иска ми се интелигентните протестиращи да създадат своя организация по време на протестите, която да ги разграничи от онези които крещят " Курво"," Педераст" и т.н. Най вече искам да се разграничат от онези,  които крещят "ТУРЦИ СТЕ!!"

   Това е капсул детонатор на етническа бомба.Такива викове са най- безотговорното действие спрямо собствения ти народ. Това не е признак на липса на обща и политическа култура.Това е подтикване къв непредвидими действия от двете страни.

   Тук ще направя едно отклонение. Страшно много се спекулира с едно изказване за това , че до буквара  ще стои и учебника по майчин език .Много се спекулира и за  новините на турски език. Писах тези дни на една дама , която от Лондон се вълнува от събитията в Татковината ни но сипеше хули против майчиния език  Написах и, драга Емилия, върви в Берн и попитай на френски къде е българското посолство и да видиш да ли ще ти отговорят  Или направи питане на немски в Лозана..Още нещо.Там, в тази държава децата изучават онзи език, който е основен за кантона. Например Женева- основен език френски, втори немски или Базел основен език немски , втори френски .Така е и на юг-основен италиански. Там има телевизии за всеки регион и език, в това число и на национално равнище.

  В тази държава, може да си се противопоставят на битово ниво , но са задружни в главното- просперитета на държавата, законността и редът. Дето викашеТ.Живков- няма лабаво.

   Та да завърша за протестите.Преди време,писах на протестиращите и им предложих мерки за да успеят.Те не се вслушаха. Не бяха длъжни, но можеха  да се замислят и да обсъдят моите предложения.

Балкански Йоцо

17 февруари

Може да се съберат най-добрите музиканти, но нямат ли диригент оркестър няма да има..

Поклон пред всички протестиращи?? Поклон до земи!!

Но мили момичета и момчета, без организация и ръководство силата ви ще отслабва!! Организаторите ви трябват не само да формулират и да степенуват вашите искания но и да дават отпор както на провокаторите, така и на онези, които искат да бъдете използвани ..Създайте си щаб !!!

Балкански Йоцо

17 февруари

На организаторите на протестите припомням, че още когато протестирахте на " Орлов мост"  ви написах: трябва да имате млади и здрави момчета, които да ловят провокаторите, да им вземат личните данни, да ги снимат и чак тогава да ги предават на полицията..Така, че в щаба трябва да имате човек, който да организира тези момчета. Когато влезете във връзка с хората от другите градове и ги поканите в София ,поискайте и те да имат такава организация в собствените си редици

Балкански Йоцо

21 февруари

Преди една година и половина писах на едни серсеми: мислите ли какво ще стане като смъкнете Борисов от власт във вътрешно и външно политически план..Никой не си размърда задника да направи психопортрет на този човек..Сега ще бъде вече много трудно..Но аз вярвам на народа, че ще даде отпор на разединяването

Просто трябва да разберем, че Родината е в опасност

   Пак по това време написах:  

  Кой и как се опитва да яхне протеста???

 Доживях и аз да видя как се изправя народът срещу наложената му преди 23 години тирания. Радостното е ,че младите са начело, макар, че и   това си има дефектите.

    Започнали заради високите цени на електрическия ток протестите се разрастнаха бързо в ширина и дълбочина. Към първите протестиращи се присъединяваха едни след други еколози, майките, безработните, хората с увреждания, пенсионерите.....Предстои към тях да се приобщят лекарите, военнослужащите, полицаите ..С две думи от всички слоеве и прислойки на обществото се надигна народния гняв.

    Горенето на фактурите за ток , парно и вода  и лозунгите "Вън чуждите монополи" повсеместно в цялата страна бяха заменени със  скандиранията "ОСТАВКА" Дали това  беше инициатива на протестиращите или продиктувано  от  инплантирани и внедрини  хора в техните редици няма никакво значение. Правителството  отстъпи..може би временно. Зависи от протестиращите дали е окончателно...Но протестите не спряха. Сега те се насочиха срещу политическите партии на прехода , виновни за сегашното състояния на обществото. Призивите "Оставка" бяха заменени от искания за граждански контрол върху властта,за участие на гражданите във властта.Издигаха се призиви за свикване на Велико народно събрания и приемането на Нова Конституция която да разруши досегашния политически модел.Тези нови искания на протестиращите  засегнаха  всички кожодери на прехода- партии, профсъюзни и обществени организации, икономически групировки и кръгове. Очерта си титанична битка с непредвидим за мнозина край.

   Дейците на политическото статукво  пристъпиха към използването на целия си арсенал : хора, организации, медии с една  единствена цел- да спрат и разбият заплашващата  ги вълна на народното недоволство. И резултата не зъкъсня.Варненци се разделиха на две а софиянци на три....

....  И З В О Д :Досегашните ръководства на протестите не се съобразиха с исканията на протестиращите и чрез различни похвати поискаха продължаване работата на сегашния парламент

      От своя страна протестиращите не се съгласиха и днес отново изпълниха улиците на градовете и продължиха да настояват за смяна на досегашния политически модел-

   Заставайки на страната на протестиращите , аз  предлагам на множеството протестиращи план за спечелване на битката.

  ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ И ТЕХНИТЕ РЪКОВОДСТВА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ ОКОЛО ИДЕЯТА ЗА СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ.

  Възможни са следните способи за достигане на тази цел:

А/ чрез силен , масов  ,организиран уличен натиск върху сегашния парламент за приемане решение за провеждане на избори за Велико народно събрание

Б/ Участие в предстоящите избори на представителите на протестиращите в листите на партия или сдружение,които имат регистрация и право да участват в избори.Така в следващия парламент да се стигне до решение за свикване на Велико народно събрание.

Э/ Създаване  и учредяване на свое Национално движение „Гражданско общество”

  Ако приемете третия вариант следва да решите следните проблеми/

  1.Създава  Национален координационен съвет.В неговия състав да влязат:

  - по един представител на сдруженията

  - по един представител на протестиращите градове

 - досегашните ръководители на протестта в София

 

2/ Пристъпва към учредяване на Национално движение „Гражданско общество” за целта:

  а/ Да се подготви Учредително декларация  и Устав на движението

  б/ провеждане на Учредително събрание

   в/ Изграждане на структури на Движението по места

  г/ Внасяне на документите  за регистрация в СГС

  д/ Юристите да изяснят необходимия брой подписи  необходими за съда  за регистрацията  

     Ако СГС не реагира светкавично по регистрацията да се организират непрекъснати протести  пред неговата сграда

   Е/ сформиране на група  за разработването на Нова Конституция

    3. С цел действията да са в рамките на законите на страната за решаването на посочените проблеми Движението преминава към курс на събиране на подписи за Референдум за свикване на Велико народно събрание.За целта:

    А/ Юристите......... да изяснят всички изисквания за откриването на подписката съгласно закона за Референдумите.

    Б/ Тези изисквания заедно с необходимите по закона документи да бъдат изпратени  на ръководствата на протестите в градовете на страната

    В/ Въпросът за Референдума да бъде :ИСКАТЕ ЛИ СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЗА ДА ИЗРАБОТИМ НОВА КОНСТИТУЦИЯ НА СТРАНАТ?/ОТГОВОР.да И не

  4/ Едновременно със събирането на подписи във всеки избирателен район да се изгради предизборен щаб

  Главната задача на тези щабове е  да проучат,издирят и привлекат за  депутати хора:ако не успее регистрацията ще се яват като независими/

    - с чисто минало

    - с висока политическа култура,с доказана професионална и научна квалификация

    - ползващи се с уважението на хората по места и в страната

   5/ Изграждане на предизборни щабове в общините и определяне на хората за  застъпници  на кандидатите.

     6.Да се подготви и проведе среща с Президента на която да се потърси неговата помощ и съдействие за

  а/ ускоряване регистрацията на Движението

  б/ включването на Референдума за свикване на ВНС в изборите за парламент

  в/ оказване помощ по осигуряването на Движението на материално база/помещения/ в центъра и по места и необходимото офис оборудване

  г/ поемане разходите по наемите,консумативите и рекламата за изборите

   д/ включване във всички държавни органи на представители на Движението

 

  Далечен планински поздрав и както викат братушките Дело за вами   Ваш дядо Йоцо

  Толкова по протестите. 

  Сега по писанието на моят приятел, който освен Кой, написа и писмо, с което поиска оставката на Станишев..Още в началото искам да ви уверя, че макар и да съм със социалистически убеждения , от 1991 година знам, че БСП няма нищо общо с тях. Преди промените тези идеи бяха използвани като параван, от хора, овладяли Българската комунистическа партия и строяха със стиснати зъби социализъъм но дълбоко в сърцата си ненавиждаха неговите идеи и същност. Но това е както казват младите днес- ДРУГА БИРА.

    За да се отговори на въпроса трябва ли Станишев да си подаде оставката няма да е хич лошо, да се изяснят няколко въпроса:

1.   Кои от лидерите на БСП искат оставката на Станишев и от кой екип- посочен в началото на писанието ми са те??

2.   Кои им си противопоставят от другия екип?

3.   От кой екип е Станишев? Има ли вероятност той да не е от нито един от двата екипа??

    Според мен въпроса за оставката на Станишев трябва да решат редовите социалисти..Те са хората, които пускат бюлетините в урните и дават гласа си за БСП.

    Целият вой  за оставка и разпад на БСП показва, че  нейнету члунове са  пречка за осъществяването на политиката на партиите от статуквото, в това число  и на самата БСП. Всички язви и извратености на обществото – различните партии и тяхната политика водят началото си от БСП. Така, че самата БСП трябва да  изрине всички ония, които се отказаха от  социалистическите идеи и доведоха страната до това дередже.

  И тук е най важното.

  Благодарение на провежданата до сега политика в България бяха размити понятията ляво и дясно.Политиката беше средство за ограбване на труда на хората-минал и настоящ.

   Време е  младите хора да направят така, че в страната ни да се създадат автентични леви и десни партии. Тогава българския парламент няма да бъде арена на словоблюдство и задкулисно  дирижирани  на ужким борби.Тогава ще има борба на идеи а не на интереси.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: diadoyotso
Категория: Политика
Прочетен: 222948
Постинги: 179
Коментари: 128
Гласове: 178
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930